trött & slut

Tina, du är en fruktansvärt stark människa och har alltid vart i mina ögon! Jag tror inte jag hade hanterat det du går igenom lika bra som du. Det är helt otroligt att du trots allt detta tar dig an en hund, lyckats hitta en pojkvän som du känner att du kan lita på och stödja dig mot, går i skolan, jobbar och försöker hitta tid och ork för dina kompisar även om det är svårt. "Allt jag begär är att få gå i skolan", all cred till dig när du skriver och tänker så! En annan hade gett upp för länge sen. Vill bara skicka en styrkekram till dig, även om vi knappt hörs av längre. Fortsätt blogga! Du gör det bra och jag är en trogen läsare. Kram!

- Denna underbart fina kommentar fick jag av min kusin Lisa som bor ca 7-8 mil från mig, tyvärr träffas vi för sällan och pratar inte heller så ofta! Men Tack lisa för dom fina orden, det värmer i hjärtat att få höra sånt här! :)
Min hjärna är alldeled slut, jag har nästan inte sovit något alls på 2 nätter med idag lyckades jag vara på skolan och göra bort 2 förhör trots att min hjärna är helt tom! Jag hade inte så mycket att berätta igår därför det inte blev något inlägg..
Nu ska jag försöka komma underfund med hur detta med ICA-banken fungerar då jag har uppgraderat mitt icakort till Ica student, så då får man en bank "på köpet" så nu måste jag ju lära mig detta! Annars så sitter jag som på nålar och väntar på att min onepice ska komma :) ... Jag känner mig faktiskt rätt positiv ikväll då jag äntligen fått upp julstjärnan i fönstret! :) / tinaa ♦

Hemma fortfarande

måndag, och veckan började inte alls bra.. Jag ligger hemma och mår rent ut sagt skit.. hela morgonen har jag varit ledsen över att behöva meddela mig sjuk till skolan igen.. jag är så grymt less och hoppas på att mitt liv ska ta vändning snart så att jag får tillbaka min vardag.. som jag skrev tidigare så känner man sig inte allt för socail eller trevlig då man har ont och är så himla sjukt trött.. jag känner mig helt lost.. Helt borta i hjärna & kropp..
.
/tinaa.

Söndag, Första Advent

Dagen har varit lite speciell..
Fullspäckad.. Och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva..
Jag tror att jag gör så att jag lägger upp lite bilder
från dagen och sen så skriver jag ett inlägg då jag
varvat ner lite! :)
.
/tinaa ♦

Vem är han?

.
John blund, vad är historian bakom honom?
Jag tycker inte att det stämmer att han ska
bjuda folk på sömn iaf...

it´s a mess in my head

.
Denna dag har bjudit på lite olika saker, jag är så sjukt trött i kroppen att jag knappt vet var jag har mig själv.. pappa ringde och väckte mig i morse då jag just hade somnat och babblade något om nå sand och jag skulle hämta... jag svarade bara "jo he ordna jag!" och sen minns jag inte så mkt mer..
Skjutsade in Patric på vallen och jag låg där med massor av pain.. vilade fram till 3 sen åkte jag till Cilla för att hjälpa henne med julpynt på cafét! Det blev super mysigt!
Annars så ja.. det rullar som på, jag känner mig varken trevlig eller social..
Det jag gör är att lyssna på musik och.. duschar.. det är mina dagar..
har inte så mycket till fantasi då skallen är så här tom.. jag ska fundera ut något skoj att skriva till nästa inlägg..
Vad tyckte ni om mammas tomtar? :)
/tinaa ♦

tomteland!







Tagit lite smyg kort på mammas små tomtar, Mycket mysigt
att komma hem där mamma har julstämning..
Synd att jag själv inte har orken till att julpynta =/
kommer nog ett till inlägg senare ikväll då jag har min dator!
/tinaa♦


Mama knows best when times get hard..



Mama knows best when times get hard
And papa always has a joke to make me laugh ♥

Sitter och försöker mig på att göra lite läxa, men det är inte lätt.. Dagen har varit olidlig.. Ingen skola igen heller.. tyvärr och jag känner pressen över allt som jag borde göra ..
Ikäll ska morfar bjuda på middag, eller ja han bjuder resterade av familjen på (tjock)Pannkaka.. Och till mig skulle han vara snäll och göra något annat, eftersom att jag inte kan äta pannkaka!
Jag ska försöka göra något intressantare inlägg senare, är det något speciellt någon undrar över eller vill att jag ska berätta så säg till :) /tinaa ♦


chockande kommentar

lhasfpi om Do it like a dude!:

du har glömt bort din bästa kompis, eller hon kanske inte var de? men glömt bort har du iaf gjort. hon betyde alltid allt, men nu är hon borta, hur känns de?

.
Denna kommentar som jag fick måste jag erkänna att.. Ja den är konstig.. Jag upplever inte att jag glömt bort någon av mina vänner, och jag brukar vara noga med att försöka förklara för dom varför jag inte kan ses så ofta och så..
Det måste jag säga att om det är någon som känner sig bort glömd så känns denna kommentar ganska feg, och sen är det ju faktiskt så att man är 2 st i en vänskap, om då "du" som skriver känner dig bort glömd kanske du ska prata med mig om det.. Är inte vänner ärliga mot varandra? / tinaa ♦

Do it like a dude!

Dagen har varit lååång, exakt så som jag hade trott! Missade samhälls-provet och det är något som inte känns okej.. men jag kan ju tyvärr inte styra över min mage och när den ska jävlas..
.
Jag känner mig en aning frustrerad och jag vet egentligen inte varför.. tankarna som snurrar är, skola, vänner, hinna med så mycket jag kan så att jag få något gjort.. Det är så sjukt jobbigt att inte kunna göra det man vill eller saker som man vet måste göras! jag är inte den person om brukar fälla tårar "i onödan".. och det känns konsigt då man har så ont att jag alltså börjar grina då jag råkar gå in i någon.. alltså ett vanligt "knuff" i en trång koridor...
.
Saningen är den att jag mår så himla dåligt varje dag när jag tvingar mig själv till att inser att det inte är okej att tvinga sig till skolan då jag inte ens tar mig på toan utan att grina mina kinder till russin.. I morgon har vi en ny träff på skolan, denna gång med rektorn, min mentor, mamma, jag och min läkare.. Ska bli spännande och se vad vi kommer fram till. /tinaa ♦

this is going to be a loong day!

Lovade ju i mitt mobil-inlägg i natt/morse att jag skulle svara
på den kommentar/er som jag fått.. Båda är från Sara :)
Första frågan var

Fy så jobbigt att behöva åka in och ut på akuten och inte veta vad vad det beror på. Men du fick svar tillslut i alla fall, IBS eller hur? Vad är det som gör att tarmen blir irriterad? Beror det på att du äter fel sorts mat eller? Finns det inte nånting som du kan göra för att lindra dina besvär? Eftersom du har så pass mycket IBS att du knappt kan leva ett hyfsat bra liv. 
Jag hoppas det blir bättre! 
Du kämpar på bra!

.

Det stämmer att det är IBS, det är den diagnosen som dom ställt. jag tror att jag nämt det i bloggen men det är så att jag/vi vet inte vad det är som gör att tarmen är/blir irriterad, jag kan se samband med vissa olika matgrejer, som tex friterat.. Och mycket fet mat.. Men annars så ja det är svårt att veta.. det handlar ju om att tarmen istället för att skjuta allt neråt och ut så nyper min tarm åt på ojämna ställer och skjuter allt åt och fram.
Som det är nu då jag har så här ont så har jag nobligan som jag tar tillsammans med en alvedon.. detta tar jag alltså bara dom gånger som jag har så sjukt ont att jag inte kan röra mig och bara sitter och gråter..
Jag försöker dagligen med att hitta något som ska hjälpa mig lite och jag vet att det finns fler som funderar och spekulerar. om man säger så här.. Jag lever så gott jag kan..
Tack, jag försöker iaf kämpa på så gott jag kan!


Nästa fråga
→ Super fina bilder! Men vad är det där som ser ut som en
pytteliten flodhäst med skägg? Den var ju galet söt i alla fall! :)
.
Det är en liten krabat som jag och svärmor hittade inne på djuraffären i Luleå!! Det ska tydligen vara ett "naken marsvin" typ :) hehe jag tycker att den är sjuk söt, och tydligen så är den himla sälsynt.. Dom försöker föda upp massor med sånna nu, men just nu tro jag dom gick på mellan 500-800 kr att köpa!
.


/tinaa ♦

att sitta vaken halv 5 på morgon och se sa...

att sitta vaken halv 5 på morgon och se samma låtar om och om och om igen på mtv börjar bli rätt tråkigt nu... Och rätt enformigt.. Magen känns som en ballong och jag funderar på att ta en till dusch... Jag har ätit mig en activia och hoppas på det bästa! Jag har nämligen tänkt att försöka äta så mycket flytande som möjligt och se om det blir någon skillnad i magen.. I skrivande stund så kom jag på att jag glömt svara på några kommentarer, det lovar jag att fixa i morgon! Hoppas att alla fått en härlig natts sömn! /Tinaa


trots att jag sagt det förut men..

.. jag är sååå sjukt less detta nu.. allt jag begär är att få komma mig till skolan och själv tycker jag inte att det är så himla mycket begärt..  Dagen har bestått av att jag njutit av lukten från dom goda kakorna som mamma har slitit med idag, inför jul!
Jag sitter och lyssnar på julmusik och önskar att vi hade fått behålla mormor och farmor så att dom hade fått uppleva lite mer mysiga stunder med oss och se oss växa upp i några år till.
Några av dom kaksorter som finns i mammas kakburkar idag påminner så mycket om våra tanter som vi har i himlen.. ♥
Julen har aldrig varit densamma
sen damerna som lämnat oss! Tänker på er,
och saknar er! ♥

Farmor & Farfar ♥
-

Morfar & Mormor ♥
- / tinaa ♦


the one and only, Ina..


Konstigt?

-
Vad kan finnas bakom soffan?

minnen (inlägget blev grötig sorry)

Detta är bilder som får mig att minnas,
bilder som får mig att må bra!
.
Bilder som jag minns saker ifrån, saker som fått mig att må bra och saker som jag aldrig kommer att glömma.. Folk jag älskar och saker jag gärna skulle göra igen! ♥

Ajaj på lillfingret!

-
Kvällen har varit super mysig! Efter dagens städning och läxa så gjorde jag alltså 2st hallonpajer som jag bjöd på.. Som tur va hann jag göra pajerna klara innan jag var så klantig att jag gjorde ett ganska djupt sår på lillfingret.. Iaf så blev pajerna mycket goda och det syntes, eftersom att det i slutet inte fanns något kvar!
-
Just nu har jag ganska tråkigt, jag vet att jag borde göra klart läxan, men det är egentligen inte så bråttom om att den ska bli klar. För en gång skull så känner jag mig rätt bra i magen.. Kan dock bero på att jag har medicin i kroppen men det är rätt härligt att slippa smärtan ibland...
Jag tänkte visa hur tråkigt jag faktiskt har! Look!
-
-
Typ så kul har jag! Jag vet att min mamma tycker att jag är grymt snygg..
och stolt över att jag är just hennes dotter ;) Eller ? / tinaa ♦

Hallonpaj tills kvällsfika.

Dagen har bjudit på att jag låg fram till klockan va 2, magen gjorde riktigt ont och jag kände bara att det var inte värt att stressa upp då jag ändå var ledig..
Sen när det började lätta så har jag hunnit mycket, tvätta, städa, diska, läxa, baka paj och nu sitter Iaas och Kent här.. vi väntar på mamma, pappa och lillebror.. Sen blir det paj ätning innan det är dags för sängen! /tinaa ♦

Visste du att ...

... Hypnos kan används för att försöka få
tarmrörelserna att fungera bättre.
-

Del 2

Jag tänkte fortsätta och berätta, det är dock svårt när det har gått så lång tid och jag har spenderat så himla många timmar på sjukhuset och på akuten att jag kan inte räkna på två händer.

-

Men efter det att jag hade legat inne första gången så blev det prover som skulle tas, jag har vid ett flertal tillfällen lämnat massor av rör med blod, jag minns en gång då jag skulle lämna 13 rör blod och ett blev fel, så innan i slutet så hade jag lämnat 14 rör.. När jag satt ner så kände jag med helt okej men när jag reste på mig så fick mamma fånga mig så att jag inte skulle falla ihop på golvet.. Oj så yr jag va..

-

Jag har med tiden mellan alla akut besök som jag gjort lämnat prover och gjort olika tester. Jag har varit och gjort en titthålsoperation för att kolla om dom kunde se något ytligt som gjorde att jag hade ont, när dom gjorde det så fick jag ett ärr på magen och det andra skar dom upp i naveln. Jag har även gjort en koloskopi för att kolla så att det inte var något fel i tarmen. Dom har kollat bindtarmen miljontals gånger och även gjort flera olika röntgen.

-

Jag måste sätte mig ner och kolla lite i mina journaler så att jag kommer ihåg att berätta allt, men det får jag göra till nästa inlägg. Eftersom att jag inte har tillgång till dom just nu.

-

Det som har varit jobbigast med alla besök hittills har nog varit dom besök där jag fått åka in på akuten mitt i natten med kinder som liknat russin efter alla tårar och en sjukt orolig familj. Eftersom att vi fick vänta länge på svar på proverna som blev tagna i början så förväntade man sig alltid det värsta.

-

Något som jag har upplevt kul på dom akuta besök som jag gjort va första gången jag va in, det skrev jag i del 1. Jag fick lov att göra en gynundersökning, och jag minns hur jag frågade ”Vad tusan är det där?” när jag såg på skärmen, ”Det ser ju fan i mig ut som ett päron!!” Efter lite skratt så svarade hon, ”Tina, detta som du ser på skärmen är din livmoder!”.. Det upplevde jag som skoj i efterhand. Men just då i stunden som jag upplevde att min livmoder såg ut som ett päron så var jag rätt påverkad av all smärtstillande som jag hade fått..

-

Det är rätt obehagligt att åka in akut när man inte vet vad man lider av.. Alltså jag menar, har jag brytit en fot så vet jag ju att jag kommer att få gips eller att jag kommer att bli opererad.. Men med tanken på som smärtor som jag hade i magen och att jag alla akut besök bara skrek och grina så undrade till och med läkarna om det var något allvarligt. Man tänker rätt lätt på, cancer och andra hemska saker.

-

Jag ska fortsätta att skriva på detta inlägg, och uppdatera och berätta mera.. Men jag måste börja redan nu så att jag får ihop ett bra inlägg så att det inte blir bara att hoppa hit och dit.

Jag tycker att det är spännande/kul att få frågor eller tips så ni får gärna lägga en kommentar! /tinaa ♦


Just nu!

Sitter jag hemma hos svärmor och jobbar på läxan som
jag ska hinna klart i helgen, Rolig fredag va? Idag så har jag
kunnat vara på skolan och gjort klart en hel del! Känns skönt!
Jag sitter i skrivande stund och lyssnar på Jessie J, och
skriver på min sjukvårds-uppgift! Ungefär så här långt har jag
kommit på den..

Duchennes muskeldystrofi

Uppgift 11, Sjukvård – Enskild

Denna sjukdom får man på grund av att man har antingen brist på eller nedsatt funktion av proteinet dystrofin. Detta kommer att medföra att musklerna kommer med tiden att förtina bort och det leder såklart till att musklerna blir svagare och svagare. Denna sjukdom är något som man föds med. Sjukdomen bryter endast ut på killar trots att det är kvinnor som bär på den.


Ja en bit, men det är mycket kvar, tur att jag hunnit göra en och en halv uppgit till ikväll, det går framåt! Jag jobbar på ett inlägg om "vad som hände sen" men jag lovar inte att jag hinner lägga upp det ikväll, kan bli i morgon vid lunch skulle jag gissa! Men det är då på gång, ska väl bli kul.. eller ja kul, men iaf så blir det en fortsättning.. Det är lite svårt att komma ihåg allt då det ändå gått hela 4år! Nu åter till läxa så jag kanske hinner lägga upp det jag tänkt sen. /tinaa ♦

-


Söt Älskling jag har!

!
Titta vad jag har fått av mitt ♥ , är han inte söt?
frågan är bara när han kommer inse att jag är 18, snart
19 år :) .. /tinaa ♦

Happy Birthday To You!

Idag är det en mycket speciell dag!
Det är nämnigen Cilla´s födelsedag!! :)
Grattis min vän, hoppas att du fått en
bra kväll och att det blev lika bra
som du hade hoppats på, Du är värd
allt! :) ♥
.
Min dag har varit dom dom andra, ont, legat i sängen, duschat, rört på mig.. Varit på utv.samtal på skolan och det låter fortfarande som det gjort sen våren i 8an.. "Du jobbar på bra och har en mvg hjärna, synd bara att du har så mycket frånvaro, det drar ner på betygen rätt mycket."
Så, ja vad ska jag göra, jag kämpar och kämpar.. Det är dock inte så himla lätt!
Iaf ikväll så har jag grattat Cilla lite, blev att sitta på bio och se på twilight breaking dawn part 1..
helt okej film, rätt bra.. Den rekomenderas :)
.
Nu har jag just duschat och ligger med riskudden (som jag fick av Cilla) på magen och försöker komma på något skoj att tänka på. Men jag tror att min fantasi är på semester..
Jag funderar iaf på att i morgon göra ett nytt inlägg om "från början" det va ju ett tag sedan!
Nu åter till läxan innan det är dags att skalla kudden helt!
/tinaa ♦

Nöjd över "nya" sovrummet!

Jag tänkte visa er lite bilder på hur det nu ser ut
i sovrummet och för er som inte sett tidigare så
lägger jag såklart upp en bild på hur det såg ut då ;)
-
Detta är före jag började fixa!
Så här ser det ut nu efteråt :) Super mysigt eller hur ? :)
.
Dagen har inte alls varit så där bra som jag hade hoppats på, har legat hemma och inte tagit mig någonstans på hela dagen.. Men jag fick något av Cilla ikväll som jag kommer att ha mycket användning av.. Jag skrev tidigare ett tack till Sara som hade "påmint" mig om värmekudden, jag hade ju lånat min systers tills det att jag skulle köpa en egen.. Men Cilla har varit så himla söt och köpt en åt mig! :D
Kolla här..
.
Hur fin som helst och det är inte som på den andra jag hade allt ris i "samma fack" utan det är som små fack med ris och det gör att det inte bara blir ris på sidan av mig då jag lägger den på magen utan riset håller sig där det ska! Jag blev super nöjd över denna present och den kommer att användas MYCKET, TACK! :) ♥
.
Jag har inte tänkt göra något jätte inlägg ikväll utan jag tänker försöka lägga mig och ta det lugnt i hopp om att jag ska kunna gå till skolan i morgon.. Jag hoppas att alla har haft en bra dag, det är trots allt snart helg igen! hihi
/tinaa ♦
-

Visste du att ...

Jag tänkte bara att jag skulle göra en visste du att om kanske
såna saker som folk inte vet om mig, det kommer inte att ha något
speciellt ämne förutom att det är just om mig :)
- Jag HATAR fötter.. Av någon konstig orsak..
- Jag en lite pedantisk, eller det är iaf vad Patric vill påstå!
- Jag är sjukt mörkrädd..
- Jag är alltid i tid till saker (om jag inte får t.ex. punka på bilen).
- Jag är mycket fascinerad utav tåg, sjukt men sant..
- Jag gillar att pyssla på med saker! :)
.
Man tror inte att det ska vara så svårt att komma på något som ingen vet, men det är himla svårt! Jag hoppas iaf att jag kunnat hitta något som inte alla visste :D .. / tinaa ♦

Ett glatt inlägg!

Så glad som jag känner mig idag tänkte jag att jag skulle skriva lite bra saker idag! :) Eftersom att jag känner att det finns bra saker att berätta.. Magen har varit rätt okej i 2 dagar nu, igår va jag på skolan mer än halva dagen och idag har jag varit där hela dagen (missade sista halvtimmen) men jag tycker ändå att det är bra.. Känns skönt att komma dit och träffa folk och inte bara sitta hemma hela tiden.. Jag HOPPAS verkligen att det få vara bra ett tag nu.. Smärtan som jag har nu är "okej" jag kan leva med det, jag kan röra mig och jag tål mig själv och andra i min omgivning..
-
Idag har vi testat ut studentmössor, det gick jätte bra och det var sjukt roligt, man känner verkligen hur glad man blir då man inser att det snart är slut på gymnasiet! trots att jag faktiskt är en sån som gillar skola (till en viss del) så kommer det att kännas sjukt konstigt att säga att man har gått ut all skola.. jag tror att det blir till att plugga vidare sen, men det är en annan grej då lär det bli på distans och det blir inte riktigt samma sak som "att gå till skolan".  jag tänkte göra en liten "visste du att" om mig själv sen och kanske det är något roligt ni får veta som ni inte redan visste :) ..
-
Som ni kanske förstår så har mina senaste dagar varit rätt okej och jag ha fått lite mer sömn än vanligt så jag är "fräch" idag.. Jag är trött men ändå inte, Idag funkar jag om man säger så! Jag ha gjort en hel del läxa, plus att jag hunnit med en hel del mer.. Nu ska jag göra klart sista läxan och sen ska jag göra ett "visste du att" .. / tinaa ♦

Orolig, ja.. Kan man säga.

-
På detta viset känner jag mig nu, jag är så himla trött och slut, mycket att hinna ta ikapp i skolan, min kusin är försvunnen och magen den blir bara värre och värre.. Men jag måste säga Tack till Sara som tidigare gav mig ett tips/påminnelse om värmekudden.. Den hjälper faktiskt lite! :)
Jag kämpar annars med skoluppgifter och planerar hur jag ska hinna allt som jag borde göra..
jag tror att jag ska ge upp för ikväll och bara lägga mig och må gott, med värmekudden på magen och kanske starta en film, jag behöver verkligen varva ner..
-
Jag måste säga det att oro och stress, är inte min grej.
att gå och vara orolig är inte kul eller lätt.. Jag kan inte
konsentrera mig på något och allt känns tungt..
Magen tar stryk och jag är inte allt för matglad..
Många har redan sett länken på facebook, men om
någon vet något om tanja, bara en sån sak som
att hon är okej och mår bra.. Så skulle jag bli
mycket tacksam för att få ta del av den informationen.
-
Nu är jag helt slut i skallen så jag tänker inte skriva så mycket mer nu.. Hoppas att P kommer hem snart så jag har någon att prata med! /tinaa ♦

Information'

Oj så sent detta inlägg blev, jag RÅKADE
bara vila ögonen en stund då jag la mig för
att magen började göra så fruktansvärt ont..
Skönt var det och jag känner att all sömn
jag kan få är värd sååå mycket!!
-
Jag tänkte att jag skulle berätta vart man kan hitta bra saker som är skrivet om ibs, det kan ju vara så att man vill sätta sig ner och läsa. Själv upplever jag inte att jag har Ibs då det inte är allt som stämmer. Men det är ju en individuell sjukdom och jag skulle helt enkelt kalla min "Tinas Ibs" kort och gott.
Det finns säkert jätte många bra sidor om man googlar på ibs men en sida som jag upplever vara lätt läst och som jag känner verkligen kan stämma in ibland det är denna.. klicka här
Det finns säkert många bra böcker, men jag är så himla dålig på att läsa i böcker det är inte riktigt min grej. Så jag har mest av allt googlat på ibs, pratat med läkaren och dom andra ibs personerna som jag mött.. Eftersom att man inte kan läsa sig till hur ibs fungerar och hur man ska bli kvitt de eller hur man ska "behandla" det så är det jätte svårt att säga vart det finna bra information, jag brukar tänka att om det är en individuell sjukdom så kan ju ingen av mina känslor vara "fel". Svårt att förklara hur jag menar men jag hoppas att ni förstod..
-
Så det jag kanske egentligen vill komma fram till är att till ibs så kan ni inte läsa på en sida som ni hittat på google och tro att allt stämmer (det stämmer sällan helt) men, det är så många små saker som skiljer och vissa saker stämmer inte alls, lättast är att fråga personen som "lider" av något, då får man det bästa svaret!
-
Lite tom på ord så här nyvaken, men det va skönt att sova! /tinaa ♦

like a bridge over troubled water'

-
Varför jag inte har skrivit dom senaste dagarna är för att det inte har varit det som varit i mina tankar.. Jag har tänkt på dom som står mig nära som har förlorat en person som dom/vi har hållit mycket kär!
Jag ska inte gå in på så mycket detaljer men allt gick bra trots att begravningar inte alls är roliga.. Jag vill att ni som detta handlar om ska veta att jag tänker på er och att jag finns!
-
I morgon så ska jag försöka mig på ett längre inlägg, jag vet att jag sa att det skulle bli ikväll men jag måste erkänna att jag va så inne i dagens aktiviteter att jag inte kommit på något roligt/intressant att skriva om! Jag kan säga att magen har idag varit si så där, den har varit okej, inte bra men inte jätte dålig heller! Jag lägger upp en bild till och sen ska jag försöka göra lite läxa! /tinaa ♦
-

Upptagen!

Ja som ni ser så har uppdateringen dom
senaste dagarna varit lite dålig, men jag
har försökt förklara att jag inte haft tillgång
till att skriva! Jag ska uppdatera mera ikväll men
just nu är jag förmodligen ute och går på
marknaden eller fixar med min nya säng!

Vad skulle ni vilja att jag berättade eller skrev om
ikväll? Något ni skulle vilja veta?
/tinaa ♦


| svårt att sova, kan inte sova.. Jag är g...

dsc00318 (MMS)

| svårt att sova, kan inte sova.. Jag är ganska less på att inte kunna sova, att vara vaken dygnet runt är inget jag tycker är varken roligt eller hälsosamt för någon! Jag känner mig hela tiden svag i kroppen och huvudet känns alltid tungt.. Jag känner att jag har klagat mycket dom senaste dagarna men jag måste erkänna att man känner sig lite nere då man legat hemma och mått så här i närmare 2 månader! Jag är ju en tjej som trivs bland folk och då jag tidigare har haft "begränsat" på hur mycket jag hinner se mina vänner och nu hinner jag inte se dom alls, det är jobbigt.. Jag är en tjej som vill ha någon att prata med nästan hela tiden och jag vill umgås med alla jag känner.. Trots att jag inte ska klaga, det finns dom som har det värre, men det är svårt att skriva något annat då det är så här jag känner och upplever situationen i mitt liv just nu... Klockan är snart 5 på morgonen och har jag haft min dator i närheten så har jag gjort läxa, men jag ligger i stället och pluggar på religions förhöret vi ska ha på måndag.. P ligger bredvid mig och snarkar ganska högt men det låter härligt att sova.. Nä äter till religionen .. Hoppas att alla ni andra får sova.. Kram tinaa (måste erkänna att det känns tomt utan ina, hon sover hos mina föräldrar i natt.) <3


Dagen har bestått av att jag har duschat 4...

Dagen har bestått av att jag har duschat 4 gånger, legat i sängen och haft fruktansvärt ont.. Men tack vare min underbara vän cilla så har jag hunnit prata med min läkare idag. Det blev inte så himla stora framsteg dock men lite, några steg i taget.. Han ska delta i mötet som vi ska ha på skolan den 24.. Jag hoppas att det leder till något positivt.. Det kommer inte att vara super bra uppdatering ikväll och i morgon och det har sina orsaker. Men jag kommer att försöka uppdatera via mobilen, det handlar alltså om att jag inte har min dator i närheten.. /Tinaa


Ligger i sängen och funderar på varför bli...

Ligger i sängen och funderar på varför blir allt så som det blir? Är det för att folk inte tänker efter eller är det för att det bara är så? Livet är en gåta, och jag måste säga att jag tror aldrig att man får svar.. Kvällen har varit stressig, har hunnit vara till cilla och fixat lite grejer bland annat skrivit ut lite skolarbete. Sen har jag och danielle pratat en stund samt massa massa andra saker.. Jag har just nu svin ont i magen det har nog med stress och oro att göra. Har provat duscha, få se om det hjälper. Jag måste också tacka för dom gulliga kommentarerna jag har fått! Tack! Men nu ska jag försöka få igång någon bra film. / Tinaa


kämpar!

Dagen har varit hemsk..
Stress är något som har nått mig, jag och stress kommer inte överrens alls.. Jag har under dagen varit på skolan en stund och fått med mig uppgifter hem.. Stressade nog upp mig för mycket eftersom att jag fick senare lämna skolan och besöka duschen istället. Känns så surt att inte kunna vara där och göra dessa uppgifter. Men jag har i alla fall fått 3 ½ sak gjorda sen jag kom ut ur duschen iaf..
- Historian är påbörjad.
- Etiken inskickad
- Pluggat på både etik förhöret och
- Religions förhöret.
Så ja när jag väl är i farten och mår okej så går det undan med läxorna. Nu ska jag ta en paus och gå till Cilla som har kvällsöppet ikväll och prata en stund, det behöver jag.. Sen så ska jag fixa klart några läxor till..
-
Något som gör mig arg, det är då man mailar men inte får svar... /tinaa ♦
En som aldrig misstrott mig, Farfar ♥

Hur ska man göra?

Jag kommer inte att nämna några namn
och jag är egentligen inte ute efter att peka
på någon speciell.. Men jag vill bara berätta att
jag är väldigt dålig på att höra av mig till mina
vänner, det handlar nog om att jag har en hel del som snurrar i huvudet och en hel del saker att hålla reda på. Så när jag får 20 minuter över så är inte första tanken att höra vad mina vänner gör, jag vet att det är fel .. Men jag är en sån att när jag får må bra dom 20 minuterna så tvättar jag upp klähögen som ligger på toa eller så kanske jag sätter mig ner och bara tar det lugnt en stund. Jag ber om ursäkt till mina vänner för det.. Tydligen så är det ända jag pratar om hela tiden min mage, vilket jag inte upplever själv, men jag fick höra det av en vän idag och jag måste bara få yttra mig om att det är inte så himla lätt att prata om annat då det inte händer annat i mitt liv än att magen just nu sabbar för mig..

Det är just sånt här jag menar, jag kan inte förklara så att alla ska förstå mig, jag begär inte och jag vill inte att alla ska tycka synd om mig.. det jag är ute efter är att folk ska acceptera mig för den jag är. Jag vet att ingen av mina vänner kan göra mig frisk och att jag kan inte trolla mig frisk. Men om någon frågar mig hur det är kommer jag inte heller säga "Toppen" om det inte är det.. Det finns dom som på pekar att vi aldrig hinner träffas för att jag jämt har så ont.. Ja men det är ju inte mitt fel heller..  Hur ska jag göra för att allt ska funka?

Min dag har varit fruktansvärd men jag har varit på skolan en stund och ikväll lyckades jag ta en promenad med Cilla (Tack för det gulliga inlägget du gjort).. Men jag har inte så mycket till skriv-kraft att det blir så mycket bättre inlägg än så här ikväll, sorry!  Men i morgon kanske det kommer ett mer glatt inlägg hoppas jag! / tinaa ♦
Detta är mina skor som jag köpte mig i lördags,
tack syster för sponsringen :) :*
glömde ju..

Cilla Gästbloggar!

Hej alla glada och ni andra!

Det är säkert några som har läst denna blogg tidigare och vet vem och vad den handlar om. Ni kanske också har förstått att jag umgås ganska mycke med denna härliga varelse!
Jag kan inte förstå på något plan hur Tina kan ha ont, jag kan ännu mindre förstå dom som trycker ner henne och beskyller henne för att ljuga.
Detta gör mig otroligt frustrerad och det tänder till i mig när hon berättar för mig om dessa, och det är inte på ett bra sätt det tänder till.
Att sova ungefär 1-3h/natt är inget jag skulle önska någon, det är inget jag heller skulle klara av. Så när Tina säger till mig att hon är lite slut för hon bara har sovit ungefär 2 timmar, så gör det fruktansvärt ont i mig tt se hur trött och slut hon är. Om jag kunde skulle jag byta med henne, bara så hon får vila.

Jag är inte den som snackar skit, jag är inte heller den som håller inne kommentarer om vad jag tycker, och det vet Tina. Men det finns inget elakt eller negativt jag kan säga till henne när hon är bland det bästa jag har!
Hon håller humöret upp och är go och glad, även om hon egentligen mår skit.
Det är så starkt gjort av henne!
När vi va på hockey i lördags, mitt under andra perioden ser jag att Tina sitter och håller sig om magen och ser väldigt besvärad ut. Jag ser på henne med en blick som jag hoppas hon kunde tyda som "jag önskar jag kunde göra mer för dig". Men inte ett ljud om att hon vill åka hem, även om denna fröken vet att jag skulle riva berg för henne. Även det gör ont i mig, att hon hellre håller igen alla smärta än att oroa mig.
Det är inte många jag känner som är så stark som Tina, inte heller är det många som gör allt för att mig på samma sätt som Tina.
Det är ofta jag och Tina pratar om hur det är att ha varandra och hur det var innan vi började umgås. Och det går inte en dag utan att jag och Tina har hört från varandra, eller så går dom dagarna det har hänt att räkna på en hand.
Som ni kanske förstår så är detta ett peppningsinlägg som Tina kommer kunna läsa om och om igen, varje gång hon känner att dagen börjar eller slutar lite tungt. Om det då kan få henne att må bättre, om så bara för en stund, så är det guld värt för mig!

Vill väl egentligen tillägga massor. Men jag kan bara säga att... Alla ni som har onödiga eller dumma kommentarer, sluta med dom. Sluta med alla pikar om att hon är en mes. Sluta klanka ner på Tina, inget av dethär är henne fel.
Ta åt er ni som vill.
I don´t care.

Jag är så glad att jag har dig Tina! Det hoppas jag du vet och förstår!
<3
/C

- Tack för att jag fick gästblogga, även om du inte har en aning om vad jag har skrivit. Men jag menade varenda ord, det vet du. Tack för at du är du Tina!



Hur gör det ont?

Jag tänkte i detta inlägg förklara hur/vart det
gör ont.. Det är något som är ganska svårt att
förklara men jag ska ge det ett försök.
-
-
Denna bild ska få hjälpa mig lite det är alltså 4 ringar (bilden är lånad från google).. Och bara för att påminna så är det på vänster sida i magen som jag har ont men jag visar så här på bilden..
- Den minsta ringen som är längst in, det är området som gör ont hela tiden, Där jag har en ond känsla hela tiden dag som natt..  Det är en nypande/spänd känsla.
- Ringen efter den är då jag har mer ont, de där onda som jag får då det är på väg in till något värre.. När jag börjar ha så här ont så kan man se/känna formen på tarmens svullnad.. Jag blir oftast bara svullen på vänster sida.
- Nästa ring, ja då mår jag för det mesta illa.. Jag ha så ont att jag bara ligger eller sitter i duschen under en hårt, jätte varm vattenstråle!! Jag tappar också suget efter att äta.. och magen är garanterat svullen då jag ha så här ont.. Om ni inte förstår det så ju ondare jag har, desto större yta gör det ont på.. det sprider sig som..
- Sista ringen. Ja som ni kanske förstår så blir det bara värre och värre.. Jag har så ont att jag mest bara grinar, duschar, sover aldrig, har ont heeeela tiden.. Typ som nu.. Dessa veckor har varit extrema och för det mesta har det gjort ont av så här stor del av magen..  När det är så här, då grinar jag av att någon bara rör vid mig..
-
Detta är inte allt för lätt att förklara men smärtan är olidlig då det är så ont som nu.. Jag ligger som en boll i sängen eller så sitter jag på duschgolvet och hoppas på att varmvattnet aldrig ska ta slut.. jag hoppas att ni förstår lite av den förklaring som jag försökt att ge.. Men ställ gärna frågor, jag svara så gott jag kan! / tinaa ♦

Helgen har varit super bra trots att magen...

Helgen har varit super bra trots att magen vägrar att ge sig.. Jag har fått ungefär 6-7 timmars sömn max på 3 nätter nu, jag mår inte så jätte bra. Ont i hela kroppen, huvudet dunkar och ögonlocken dom är tunga och ändå lyckas jag inte somna.. Då jag väl somnat så vaknar jag av att det gör ont i magen, jag är ganska less nu.. Jag hatar att vara en zombi som vandrar runt runt! Jag orkar snart inte stå på mina egna ben känns det som. Detta är ett riktigt klagomåls-inlägg.. Det är såna här kvällar/dagar som man känner sig .. Tom.. Ensam och ja jävligt less.. Less allt! Nu ska jag försöka få lite sömn.. /Tinaa


Jag tycker att..

.
Jag tycker att något av det värsta som finns med att jag har ont i magen är att folk tar "avstånd" från mig.. Vissa tänker,
"- Nä men tina, hon har så ont i magen, henne ska vi inte störa!"  eller
"- Vi bjuder inte tina för hon har liks så ont i magen och kan inte komma"
-
Sånt gör faktiskt ont.. Jag menar, varför skulle inte jag vilja bli bjuden på en fest? Bara för att det KAN vara så att jag kanske inte kan komma, eller jag kanske kan komma men jag kanske inte dricker.. Eller varför skulle jag inte vilja att folk hörde av sig, bara för att jag har ont i magen så har jag inte blivit stum!
Vissa tänker också att dom kan inte prata med mig om saker för att jag ska inte behöva bära deras "lass" också (DÅ JAG HAR SÅ ONT I MAGEN) .. Att jag har ont i magen är inget psykiskt så jag är egentligen som vilken annan människa som helst, men med ont i magen, jag får knappast mer ont av att lyssna och finnas till för mina vänner eller familj.. Jag får inte heller mer/mindre ont av att folk hälsar på eller att folk ringer.
-
Så det kan verkligen göra ont i hela mig då jag får höra att någon kanske har velat prata med mig om något länge men säger att "- ja men du hade som så ont då jag ville inte pressa på dig mer!"  eller att någon säger t.ex. "- Ja vi hade tänkt höra om du ville följa men vi läste att du hade ont i går och tänkte att du ville nog vila." Jag menar, hur svårt är det att ställa frågan "- vill du komma?", "Vi hade tänkt samlas och äta middag, vill du vara med? Kom om det passar!"  alltså jag menar, jag har inte alltid lika ont, och jag är inte stum, inte en onormal person som inte kan säga nej, ja, kanske, vi får se...
-
Så det jag vill komma fram till är att istället för att man ska gå och tro att man gör det bästa för någon så ska man tänka två gånger, Jag vill bli frågad, jag vill ha ett val.. Typ som ikväll (eller Lördag kväll).. Så har jag varit i Skeå med Cilla och shoppat, ätit middag och sett Saik´s hemma match!!
Hur kul va inte de? Jo SKIT SKOJ!! Och jo visst jag hade ont som satan under tiden, men jag mådde bra! Jag kände mig sämre där en stund och jag fick huvudvärk, SO ? jag hade kul och hon frågade mig om jag ville med trots att hon vet att jag har haft en sämre period! Super gulligt och jag är super glad att jag fick chansen att följa henne, kunde inte haft en bättre kväll!
Tack min vän! ♥
-
Tänkte att nu då jag som sagt det jag ville få fram så ska
jag lägga upp lite bilder från kvällen!

-
Matchen var spännande hela vägen igenom,
men på straffar så vann vi med 3-2 :)
/tinaa ♦

Om symtomen!

Jag tänkte prata eller ja berätta om området "Symtom" på internet kan man hitta dessa symtom :

Symtom

Typiska besvär är

  • magont, som går över när man tömmer tarmen
  • förstoppning eller diarré, ibland växlande mellan bägge
  • att besvären ska ha förekommit under lite längre tid än vad en vanlig magsjuka brukar göra.

Det är även vanligt med gasbesvär.

Min mage stämmer inte direkt in på dessa symtom heller måste jag säga, min smärta är inte alltid där just då jag skulle behöva gå på toa och det blir inte heller bättre bara för att jag går på toa.. Varför det är så är för att tarmen klämmer på fel ställe.. Istället för att tömma tarmen "helt" en gång om dagen som på en vanlig människa så går jag på toa kanske en gång varannan eller var tredje dag, och då få jag springa flera gånger istället. Som jag skrivit tidigare så är det för att min tarm masserar inte allt till slutet utan den nyper åt ojämt.. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men om man säger så här.. En normal tarm ska se ut så här → ≈≈≈≈ Där allt flyter på så som det ska..  Min tarm ser ut så här → ≈-≈-≈-≈ Den masserar inte hela vägen utan den nyper åt på olika ställen, den kan börja nypa åt i slutet av tarmen istället för i början.. Svårt att förklara men kanske ni förstår!
.
Ang andra punkten så stämmer inte det heller riktigt.. Det som är för mig är som jag skrev ovan, jag går inte på toa varje dag alltid utan det kan dröja 3 dagar innan jag få gå på toa..
.
Punkt 3, jo att det sitter i det vet jag, och så är det på mig.. Som det är nu har jag haft en sämre period på närmare 6-7 veckor så.. Alla har som sagt olika och detta stämmer som bara in på mig..
.
Men nu ska jag göra mig klar för att åka på Hockey med Cilla :D / tinaa ♦

Ber om ursäkt för att det inte blev något ...

Ber om ursäkt för att det inte blev något fakta inlägg ikväll.. Jag har rent inte hunnit! Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova.. Är rätt trött och jag tror att min kropp skulle behöva sova mycket! Hoppas att duschen hjälpte och att det släpper i magen så att jag kan sova i natt.. Kram /tinaa


Svar på kommentarer!

.
Jag kommer inte alltid att svara på kommentarer såna som
Sara just gav mig, med jag måste ju bara påpeka
att Hennes bror är himla gullig ;)
.
Sen vill jag såklart säga tack för tipset, inget tips är dåligt och jag ska sätta mig ner och läsa om detta MSM och se vad det är, och det kan ju vara så att det kanske hjälper! :D / tinaa ♦

Huller om buller inlägg!

Vilket fint inlägg det blev från mobilen i morse,
sne bild och allt! Ja det bjuder jag på :)
Jag tänkte starta detta inlägg med Svar på kommentarerna som jag fått!
.
.


Det är kul att få kommentarer att svara på, och speciellt om det kan vara så att det innehåller tips och trix! Det är också kul att få "stärkande" kommentarer..  Jag har inte så länge skrivit på denna blogg och jag är inte så himla bra på att veta hur jag ska skriva, då denna blogg är lite av ett projektarbete.. Mitt mål är att jag ska må bättre och att jag själv ska vara mer insatt och mer kunnig om min sjukdom..
.
Jag hade tänkt att under dagen så ska jag skriva ett till inlägg där jag berättar mer om IBS och vad jag tycker och upplever!
Eftersom att detta inlägg kommer att hamna under happiness så tänkte jag att jag slänger upp lite bilder från igår :)
-


Cilla ♥


Bäst! ♥

Ina ställer in sig hos grabbarna ;)
Dessa killar gjorde min dag igår! Trots att vi inte gjorde något
speciellt så hade jag super trevligt!!
Detta är alltså Herman och Håkan! / tinaa ♦


God morgon! Här är en tjej som är helt slu...

dsc00302 (MMS)

God morgon! Här är en tjej som är helt slut i kroppen.. Natten till igår fick jag inte sova alls och denna natt bjöd på 2 timmar.. Igår hade jag tänkt göra ett jätte inlägg men det sket sig, hade tänkt svara på några kommentarer och så men jag hade så trevligt med Håkan och Herman så det hann jag inte.. Det kommer idag någon gång :-) tänkte bara hälsa god morgon, /tinaa


Vad kan hjälpa?

Det finns säkert dom som undrar om det inte finns något som hjälper mot min mage, eller iaf kan hjälpa dom gånger jag har så ont att jag inte klara av min vardag.. Svart på det är Nja... Alltså det finns saker som kan lätta smärtan, t.ex.

→ Att duscha, det kan hjälpa ibland.. Men då har vi inte så mycket varmvatten så det händer att jag duschar mellan 5-7 ggr dagligen då jag har som mest ont. (Badkar är det bästa jag vet)
→ Gå, röra på mig, (vad som helst, typ skura) Ja att röra på sig det ska man ju alltid, men det är inte ofta detta hjälper men det är alltid värt ett försök om det skulle kunna..
Så här ser en grej ut som kan hjälpa, det är samma sak som en TNS, den ger massage med typ elstötar.. Jag vet inte exakt hur jag ska förklara men klicka HÄR så kan ni läsa om TNS..
(TENS stimulerar dina nerver med en svag ofarlig ström. När man använder tens eller ems stimuleras och aktiveras kroppens egna smärtlindringssystem genom att aktivera beröringsnerver eller muskelnerver.)
.
Ja det är inte mycket saker som hjälper, smärtstillande hjälper såklart en viss del.. Men det är inte så himla kul att knapra tabletter jämt.. Och jag kan säga det att magen den mår inte bättre av att bearbeta massa mediciner.. Det är ganska svårt att acceptera att det nästan inte finns något som hjälper då jag har ont, men det handlar nog mycket om att man ska kunna lära sig leva med saken och det tar sin tid.
.
Detta var saker som gjorde att jag kände mig lite bättre dom stunderna som jag har som mest ont, och vad är det då som kan orsaka att jag får så himla ont?
Jo, det handlar bla om (ja såklart att magen är felkonstruerad, jobbar fel) men det blir också sämre av stress, skit snack (man mår inte bättre då man själv försöker bli frisk och ens "vänner" snackar skit om en och verkligen inte tror på en.) Jag mår också dåligt av vissa saker som jag ätit, men dom saker som jag vet om låter ja såklart bli.. Nä nu ljög jag, jag brukar fuska och äta hamburgare men dock inte dom gånger då jag har en sämre period. Allt som jag gör i min vardag spelar in på hur jag mår.. Rutiner är viktigt.. Och det jobbar jag på!
Finns det frågor så är det såklart bara att fråga.. Men nu tänkte jag avsluta detta inlägg med någraa söta bilder på Ina!
.
P får besök i duschen av en tjej som älskar att duscha!
ja, bilden säger allt! ♥ /tinaa♦

testar bara att skicka in en text från mob...

testar bara att skicka in en text från mobilen till bloggen /tina


Visste du att ...

.... Hunden är en av människans
äldsta följeslagare !?
.
Så är det!
/tinaa ♦

hon får mig att må bra!

Ina!
Det är så att Ina, P & min familj kommer det pratas mycket om i bloggen! Och det är sakerna som jag står mig närmast hjärtat! Vännerna också såklart men dom hinner jag tyvärr inte träffa så ofta som jag skulle vilja!
För ungefär 7 veckor sen så hämtade vi hem Ina, hon är en söt tjej som nu i november någon gång blir 1 år (jag och patric har satt att hon ska få fylla år 3 November.) En osäker liten tjej som tidigare varit miss-skött.. Hur go tjej som helst och hon är den som hela dagarna håller mig igång, hon finns där då jag bara kan ligga stilla, hon finns där och tvingar ut mig en stund, hon finns vid min sida och sprider ton av glädje!
T.ex. Idag då jag legat nästan hela dagen, mådde inte allt för bra men behövde röra på mig lite så följde hon med mig hem till mamma.. Vi va ute där en stund och under den tiden så hann jag ta kortet som är ovan och jag hann även få några kort till. Hon är en sån glädje spridare till alla som behöver le!
Eftersom att jag är så insatt i Ina så kommer jag att skriva om saker som jag gör för att träna henne, eftersom att det är som tidigare sagt även bra träning för mig..
Här kommer några av bilderna som togs tidigare idag, eller ja den 1a.
.
Någonstans så tycks jag ha hört att "Hunden är människans bästavän" Och jag vill tro på det, hon är den som verkligen hör alla mina tårar då jag har som mest ont, hon är den som ligger hos mig då jag har ont! Hon finns där! Alltid! Hon får mig iaf att må bra, hon borde få en stjärna i rymden!
/ tinaa ♦

En toppen vän!

Personen som jag tänkte prata om är en helt underbar person!
En person som man vet alltid finns där, oavsett vad det gäller,
Lätt att prata med och verkligen förstående ang mitt liv,
En person som backar upp mig hela tiden och peppar!!
.
Denna person får mig att skratta oavsett hur ont eller hur irriterad jag än är, hur dålig min dag än har varit så får h*n den att bli bättre.. Jag har inte känt denna person allt för länge men jag trivs som fisken i vatten med sällskapet!
.
Bilden jag kommer att bjuda på har hon tagit ikväll, helt själv! Den lilla clown-näsan är endast för att vara snäll.. Jag gillar inte då folk kan se upp i min näsa!  och jag behöver inte ens skriva i detta inlägg hur mycket jag tycker om HENNE, för det vet hon redan om!
.
.
Vänner som Cilla borede alla få ha!
Tack vännen för att du förstår mig och att du ställer upp!
/ tinaa ♦

typiskt!

Ett typiskt ibs inlägg..
Jag hatar min mage.. den stör mig, den förstör för mig och jag mår vissa stunder inte alls bra av att leva såhär.. jag har sett dessa väggar i nästan 6 veckor nu .. (+några veckor i förra lägenheten).. Jag är gode less..
Jag skulle ha varit på praktik idag och ja , som alla förstår så är jag hemma.. Mår inte alls bra, och man mår inte bättre kan jag säga av att ligga hemma med ont i magen.. Man hinner tänka mycket!
/tinaa ♦

RSS 2.0