Lycka!

Det som får mig att må bra då jag har värre perioder är såklart min underbara pojkvän, Ina och familjen.. Vännerna också såklart men dom är inte lika nära inpå och ser det som händer utan dom hör bara att jag mår inte så bra.. Min familj & min pojkvän tar hand om mig, dom finns där dygnet runt..
.
Jag säger inte att jag inte uppskattar mina vänner för det gör jag, men det blir inte samma sak.. Jag kan gå och väcka min mamma mitt i natten för att jag inte vill sitta vaken ensam, Patric han ligger vaken och håller om mig om det är det som krävs för att jag ska få sova en stund..
.
Det jag menar är att dom alltid är där.. Dom finns dag som natt, timme och minut..
.
Det som kommer att skrivas under "happiness" är det som får mig glad, det kan vara allt från träning med Ina till det att jag har haft en mysig hemma helg med familjen! Det kan handla om min födelsedag eller julafton.. Saker som får mig att må bra.. Bland annat så är det här under som jag kan skriva av mig dom positiva sakerna som finns/dyker upp i mitt liv! Jag tänkte lägga upp lite bilder från ny ikväll på när min underbara pojkvän busar med Ina.. det är lycka för mig, att få vara med dom! ♥
.
Jag sitter och tittar på då dom leker eftersom att jag troligen har stukat foten idag, håller den högt och håller den varm! Hoppas på att den känns bättre i morgon :)  / tinaa ♦

Visste du att ...

... IBS är en individuell sjukdom,
det är mycket sällan det 2 personer har
exakt samma Ibs..
.
Symtomen skiljer sig och alla har inte
lika mycket besvärlig ibs!
.
/ tinaa ♦

Från början, Del 1

Tänkte berätta lite om ”historien” bakom min ibs, alltså typ när den började, vad som hände då och sen fortsätta med inlägg kanske en gång i veckan och skriva och berätta lite eftersom.. Och det kommer jag att lägga i denna kategori ”Från början”.


Jag kan ju börja redan du och berätta om den dagen i November 2007 då jag fick min första kramp i magen.

 

Jag var innan helt frisk, hade under helgen varit lite orolig i kroppen men det var inte så att jag kände mig sjuk. Så på Söndagkvällen den helgen så blev det bestämt att jag skulle få sova hos min kompis Louise.. Allt var okej och oron som jag hade haft i kroppen kände jag inte alls av längre. Minns inte vem det var som skjutsade upp mig till Louise men jag gissar på att det var pappa.

 

Hemma hos Louise så satt vi och pratade en stund och vi kom fram till att vi skulle se en film och bara prata, eftersom att det var trots allt skola dagen efter. Vi gjorde popcorn och startade en film.. När jag hade ätit kanske en näve popcorn så vred det om sig i magen och det kändes som att jag skrek rakt ut...  jag låg och höll mig om magen och Louise såg helt förskräkt ut och ville hämta sina föräldrar, men jag sa blankt nej för jag tyckte nog att det var en aning pinsamt på något sätt.. då var vi bara 14 år och jag tyckte där jag låg att det borde ju gå över!!

 

Det slutade med att jag gav med mig och Louise hämtade sina föräldrar. Ingen förstod någonting eftersom att det stämde inte in på att det kunde vara blindtarmen eller något sånt. Så Louise mamma ringde ner hem till mig  (vi bor rätt nära varandra kanske 1-2½km).. Min systers kille kom och hämtade mig och jag tålde verkligen inte att någon rörde vid mig.. jag hade så himla ont!

 

Väl hemma så började mamma och pappa ställa frågor, och jag hade ju inte så mycket att svara på och jag hade så ont att jag var rätt otrevlig minns jag.. Jag låg på golvet och direkt någon röre mig så grinade jag bara ännu mer. Jag skrek dom stunder som det var värre och mamma och pappa hade typ panik (eller ja alla som var hemma dvs min syster och hennes kille, min lillebror och mamma och pappa.)

 

Kvällen slutade med att jag och pappa fick åka på akuten i skellefteå, där så blev det massa prover taga, dom frågade om det var så att jag kunde vara gravid eller om jag hade haft ont tidigare, om jag hade haft gynekologiskaproblem innan.. Ja massa frågor.. Dom proppade i mig massa smärtstillande och klämde och kände på magen... jag grinade och grinade.. Det blev så att  vi fick vänta på en gynekolog som skulle kolla så att det inte var så att jag hade fått en cysta på äggstockarna.

 

Efter den undersökningen så blev jag inlagd eftersom att jag kräktes och mådde inte alls bra.. Jag och pappa blev kvar på barnavdelningen i skellefteå i några dagar och jag fick dropp eftersom att jag kunde inte äta och jag bara tömte allt jag fick i mig, allt vatten som jag drack fick jag behålla i kanske 10minuter sen kom det upp igen.

 

Magen lugnade som ner sig efter några dagar och jag minns helt ärlig inte allt som sas. Jag var tött och slut hade spytt och varit vaken i dygn så jag ville mest bara hem och vila. Efter det så har alla utredningar och akut besök kommit som ett brev på posten.

 

Jag tänkte inte berätta så mycket mer nu, utan detta får vara min histotia 1.. Det kommer mera, tänk detta var alltså 1 besök.. På 4 år!!   / tinaa


Visste du att ...

... IBS står för irritable bowel syndrome?
Det betyder på svenska, Irriterad/känslig tarm!
/tinaa ♦

Tänkte börja med att

Presentera mig själv..

Tinaa, Det är jag. En 18-årig tjej som går 3dje året på omvårdnads collage i Norsjö.. Egentligen en helt vanlig tjej, men med ett hinder i sin vardag, magen. Sen novemer 07 så har jag haft ont i min mage.. Smärtan går i vågor men då när det är som värst så fungarar inte in vardag alls.. Kämpar för att fixa skolan, det sociala livet och siktar på att en dag få ha ett fungerande liv trots att jag har sånna problem i vardag.
Jag har en helt underbar familj som alltid ställer upp,
en fantastisk pojkvän som finns vid min sida hela tiden!
På senare dagar alltså för ungefär 6½ vecka sedan så fick jag mig en kompis, henne får jag inte glömma att nämna, Ina (kul att vi heter så lika va?) .. En blandrastik som i november fyller 1år ! En super söt liten tjej som håller mig sällskap och hon aktiverar mig lika mycket som jag tränar och håller i gång henne! Utan henne så skulle jag nog inte ta mig ut på dagarna alls!
Nu får det räcka i detta inlägg! Det kommer att komma fler inlägg som handlar om mig och de liv som jag left dom 4 senaste åren! / tinaa ♦

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0