It's personal, myself and I '

It's personal, myself and I. / Fergie
.
En timmas sömn har natten bjudit på, när väckaren ringde och patric klev upp så gav jag upp mitt hopp om att få sova mera just då.. Jag tog på mig understället, mjukisbyxor, tröja och en jacka.. In med hörlurarna i öronen och med en mycket ivrig Ina, så tog vi oss en lång morgon promenad.. 1½ timma ungefär.. det var så underbart skönt att bara gå, gå och gå, lyssna på musiken och slippa massa tankar som normalt sett snurrar i mitt huvud.. Hela promenaden övade vi stenhårt på gå fot och det börjar ta sig, det blir bättre och bättre, men det är dock inte så lätt att lära en känguru att gå fot.. Annars så ja, jag har fått sova lite till och från sen jag varit på promenad och skottat hela gården.
Magen känns inte alls okej och huvudet är alldeles tomt.. nu snart ska vi till svärmor och äta middag iaf.. /tinaa

snap a pic '

Snap a pic. / indigo vanity
.
.






.
En mycket rolig dag, denna dag få mig att skratta :)

Del 3 (part 1)

Det blev långt mellan del 2 och del 3..

Men det är svårt att  få med allt i jag vill berätta, det får nog komma pö on pö.. Som ni vet så har jag skrivit detta inlägg en gång redan.. men datorn valde att hänga sig just när jag skulle ”ladda upp” inlägget och allt försvann. Jag har varit en gnutta frustrerad över detta eftersom att har man fått ihop en text som man varit rätt nöjd med en gång så blir aldrig nästa text lika bra..

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja formulera mig.. men det är som sagt svårt att berätta allt eftersom då det har gått så många år så vet jag knappt ut och in längre.. Men jag har nog tidigare glömt att nämna att även psykologiskt är jag kollad.. I början av min ibs så blev det snabba koller, mycket prover och många besök hit och dit.. Vissa började efter ett tag tro att det var för att slippa ur skolan som jag sa att jag hade ont i mage, medans vissa trodde att jag ville banta (eftersom att jag rasade 12kg då detta startade). Andra ville tro att det var psykiskt och att jag mådde dåligt på så vis.. < Jag minns en natt, då jag och pappa fick åka in.. Jag hade en remiss till ultraljud som låg och väntade.. läkaren jag hade då ville nämligen att dom skulle kolla medans jag hade ont om det såg konstigt ut då.. Jag fick jätte ont en kväll och jag provade allt.. jag duschade, mamma gjorde varmt omslag med en handduk, och en massa saker.. Tårarna bara rann.. det slutade med att mamma ringde rådgivningen (även denna gång) och dom ville då att vi skulle ”ta vara på” remissen och att jag skulle komma in för ultraljud, mitt i natten..

Visst det var en bra idé med tanken på att jag hade så sjukt ont.. men kruxet var bara det att jag hade ont i någon timma innan det att mamma ringde, sen fick vi vänta närmare 1½ timma på taxin, det tar en timma till Skeå och sen fick vi vänta 1-1½ timma på att få komma in och göra ultraljudet.. Hur ont tro ni jag hade då? Nä just det, efter ca 2 timmars ont hemma + väntan och resan på ca 4 timmar så hade det hunnit släppa.. innan jag var hemma den kvällen så tror jag till och med pappa bar mig in och la mig i sängen.. Jag var då 15 år tro jag minsan.

Det är så sjukt hur mina föräldrar ställer upp, så många nätter dom suttit uppe och så många gånger pappa åkt med mig in på lassa och stannat vid min sida.. Sovit hos mig när jag varit inlagd och hälsat på och lämnat tidningar då jag varit ensam eller då dom bytt av varandra för en stund. Jag älskar min familj så mycket och det kommer aldrig att förändras!

Som jag skrev redan i början så kommer detta inlägg inte alls att bli som det andra. Det andra innehöll inte alls samma sak, men det kommer ett till inlägg i denna kategori snart och det ska som sagt skrivas i word..  Något som jag vill säga är att jag verkligen tänker på dom stackarna som indirekt lever på sjukhuset och sällan får komma hem, att vara där är egentligen inget fel med tanke på att dom flesta är snälla och trevliga.. men tänk att ALDRIG få komma hem, att sitta där, ofta ensam, det är tyst och det du gör hela dagarna är att titta på tv och vänta på nästa medicin eller på nästa läkare.. Jag ger hela mitt hjärta till de som lever så, tänker på dom väldig ofta och egentligen är jag verkligen inte sjuk om man ska jämföra med vissa andra..  men jag förstår dom, inte kul att vara sjuk..  jag vet inte vad jag vill få ut av allt det jag nu skrivit i slutet, men släng en tanke på dom, det bildas rent en tår i ögat... ♥ /tinaa


So what I'm still a rock star, I got my rock moves '

So what I'm still a rock star, I got my rock moves. / P!nk
.
Tankar om träning, det är vad som har snurrat i mitt huvud hela dagen... Jag VILL så gärna börja träna, och börja ordentligt! men det blir nog ingen pang träning här inte, utan jag hoppas verkligen på att jag får låna Cillas crosstrainer så att jag kan börja där.. Börja lite och sen öka.. Och hoppas att under tiden så blir min mage och min omgivning mer i min stil.. Har tittat på träningsklipp/-kläder/-redskap hela dagen och är såååå sugen.. Något som jag skulle vilja ha, dom 3 saker som står högst på listan just nu är..
- Bra promenad skor, helst ett par Easytone..
Min syster köpte ett par sånna och hon verkar gilla dom!
- Sen vill jag ha ett hopprep!
- & En träningsmatta/yogamatta!
.
Åh jag är så himla sugen.. jaja, jag få börja så gott det går.. Mitt mål är egentligen inget speciellt, inte som dom flesta har alltså "- Snygg kropp till sommaren 2012!!! " utan mitt mål är att må bra, känna att min kropp är på samma nivå som jag och att den orkar med de aktiviteter som jag vill göra.. Just nu känner jag mig som en spagetti.. Ingen energi och ingen som helst ork till något..
J Ä V L A . M A G E
btw... jag hatar att inte kunna sova, blev bara tvungen att berätta mina dag drömmar, hur mkt jag väntar på bättre tider och hur mkt jag vill göra.. saker som får mig glad medans jag tänker på dom, tills dess att jag inser att jag har så mycket att jag vet inte ens vart jag ska börja, och hur ska det bli med magen? /tinaa
.
.
( eftersom att jag hade påbörjat ett inlägg om "från början - del 3" och det valde att försvinna så måste jag börja om helt.. detta kan ta ett tag för jag har tänkt skriva det i word och så.. men just nu har jag inte nerver till att börja om, inte ikväll.. Men det kommer så småningom..
.

Barn é ett folk & dom bor i ett främmande land '

( klicka på bilden )

Standing in the light of your halo, I got my angel now '

Standing in the light of your halo, I got my angel now. / Beyonce
.
.

Med svin ont i magen och en tår i ögat börjar om detta inlägg.. Varför ska datorn jävlas då man ska skriva? Den raderade alltså hela inlägget som jag hade skrivit i ”från början, del 3” ... Oj så ledsen jag blev och jag orkar inte skriva om allt nu.. Dagen har varit hemsk då mitt huvud håller på att explodera, har inte fått någon som helst sammanhängande sömn i natt.. Kroppen är helt tom på energi.. Tur att älsklingen kommer hem snart, så kan han hålla om mig en stund.. skulle kännas riktigt bra! Dagar som den här måste Ina tycka att jag är världens tråkigaste.. jag vandrar mellan duschen och sängen, sen runt runt runt för att röra på mig så mkt som möjligt och hon vandrar efter.. Då jag duschar ligger hon på toagolvet och när jag ligger med min riskudde på magen i sängen så ligger hon tätt intill, samt springer och skäller i sömnen..

Mina änglar.. Min underbara pojkvän som alltid finns just här hos mig.. ställer upp och stöttar, fixar saker som jag inte kan och ger all den kärlek han bara kan! Jag älskar dig!

Och min lilla Ina.. Utan henne vid min sida om dagarna så skulle jag nog inte orka alls.. med glimten i ögat lyser hon upp min dag, varje dag!

.



( han är inte i min näsa bara så att alla vet! )


Dancin' to the Jailhouse Rock '

Dancin' to the Jailhouse Rock ' / Elvis Presley.
.
Igår var det alltså garage fest, Tomas bjöd på ett dundrandes stå-hej och med mycket god mat och trevligt sällskap! Jag agerade taxi och hade koll på läget under kvällen, mycket trevligt, och alla skötte sig fint! :) Det blev inte så sent som jag hade trott utan vid 2 så hade jag skjutsat hem alla och fått i säng mina hemma hos mor och far..
Annars så har dagen bjudit på .. INGENTING! :) legat några stunder och duschat och så, men en mycket lugn dag och det känns så skönt! Just nu är jag dock bara helt slut och jag skulle kunna sova i evigheter!
Jag misstänker att magen kommer att jävlas inom en snar framtid eftersom att jag ser just nu ut som en ballong, men jag hoppas att natten blir lugn och att jag får sova, sova och sova lite till!
Det kommer tyvärr inte upp några bilder från igår i detta inlägg då alla bilder är hemma hos syrran på systemkameran! Men jag har egentligen inte så mkt mer att säga just nu i detta inlägg utan jag lämnar det så här!
/tinaa


on the road again!

Dags att åka på middag..
Ska bara vara lite taxi först! :)
.

Baby can I hold you tonight '

Baby can I hold you tonight? / Tracy Chapman

.

Helt slut var jag igår efter vi kommit oss hem från skellefteå.. Erik som han hette som vi träffade på Medicin A var en riktigt trevlig prick.. Han startade en ny utredning på magen eftersom att det är ändå 4 år sen det togs prover och gjordes undersökningar sist.. Känns okej, det känns som att det kan vara bra att få veta att allt ser bra ut och att det inte tillstött något annat..

Vi pratade i ca en timma och det blev en remiss skickad till ultraljud för att han vill kolla upp så att allt ser bra ut och sånt.. Så det blir så fort det finns plats där för mig.. han sa några veckor så vi får ju se! Dom prover som dom hade hunnit få svar på såg iaf bra ut och han skulle höra av sig då dom andra svaren hade kommit..

.

Det känns helt okej efter gårdagens prat och det känns som att jag kommer komma framåt en bit till nu.. han var så glad och positiv så det känns bra!

För övrigt så har jag legat hela dagen, inte så förvånande med tanken på hur trött jag var redan igår.. kroppen slår ifrån.. Jag har iaf fått ha mamma, pappa och lillebror här ikväll och vi har umgåtts och sett på tv allihopa! ♥

Just nu duschar älskligen och sen ska vi nog krypa ner och sova.. I morgon är vi bort bjudna på middag, ska bli trevligt! :)

.


vi é på gång, vi är laddade...

vi é på gång, vi är laddade.../ Thomas Ledin
.
Sitter vid köksbordet och funderar på att äta något.. Snart åker vi mot skellefteå, måste ju hinna lite ärenden innan läkaren nu då syrran skickat en hel del " om ni ska ..... kan ni kolla om då? och om det finns köpa ;) " Hehe hon är söt hon! :) För övrigt så har mamma pratat i sömn i natt, pappa och patric snarkat ikapp, Ina & ZiZi har tagir upp hela min och patrics säng och jag har inte sovit så mkt alls...
Jag hoppas verkligen på att dagen slutar bra!
Hoppas att alla andra får en bra dag! /Tinaa


Här bor nu allt det jag minns och bevarar, dagar jag levt och dom vänner jag saknar

Här bor nu allt det jag minns och bevarar, dagar jag levt
och dom vänner jag saknar. / Tommy Nilsson
.
Dagen har egentligen inte bjudit på mer än att jag legat nästan hela dagen, mycket dålig dag tills det att Josefine kom och drog med mig ut på en promenad.. Efter det så har pappa och lillebror fixat min bil, mamma bjudit på middag och syrran kom förbi och sa hej.. Inatt sover vi hos mamma eftersom att Patric börjar tidigt i morgon med pappa och sen ska jag, mamma och lillebror till skeå.. Jag ser fram emot ett nytt möte i morgon, det som känns jobbigt är att samma historia ska dras om och om och om igen.. Efter 4½ år är jag så less att höra själv hur det har varit och att det inte vill bli bättre.. Men, jag vill ju ha hjälp så det är bara att berätta och svara på alla frågor som dom har.
.
Hjärtat har redan somnat, en slagen hjälte!
Funderar på om jag ska krypa ner bervid honom och bara hålla om honom ett tag, hoppas på att jag får sova lite! Jag är verkligen trött och det skulle inte sitta fel med lite extra sömn då jag antar att jag lär ha en tung dag i morgon.
Iaf, tack jossan för den behövliga promenaden, och tack pappa och lillebror för hjälpen med bilen, och tack Lars för att du är en underbar farbor som alltid ställer upp, och tack morfar för allt! Och tack mamma för den goda maten! Tur att jag har suveräna människor runt om mig! ♥
/tinaa
.


No pretty drinks, I'm a guy out here '

No pretty drinks, I'm a guy out here. / Jessie J
.
Ligger i sängen.. Trött trots att jag somnade direkt jag kom till mamma
efter det att jag lämnat massa med rör blod.. jag sov som att jag vore
klubbad.. Skönt dock, och sen har jag blundat en stund sen jag kom till
lägenheten.. jag är så trött i kroppen och påsarna under ögonen syns mer
än någonsin..
Känner mig som en sliten 90åring i kroppen.. det knakar och smäller då
jag rör på mig och magen följer med som ett smärtsamt moln..
Varför vara lätt när det kan vara svårt? Men hoppas på förändring.
.
Jag måste ju iaf tacka min underbara farbror och morfar som fixat hem
min bil idag så att vi kan laga den.. Inte lätt att köra då remmen till generatorn är
trasig..(rätta mig om jag har fel) men nu är den iaf på rehab hemma hos mor och far,
hoppas på att den fungerar snart igen..
.
.
Bjuder på lite bilder från datorn.. Vill verkligen att det ska bli sommar
nu, inte för att jag inte gillar vintern men min kropp funderar bättre då
det är sommar och varmt.. /tinaa

You give me feelings that I adore.

You give me feelings that I adore. / Colbie Caillat
.
En natt full av mardrömmar och snurrande.. Ja så har min natt sett ut, snart är det dags att med en väldigt smärtsam mage bege sig till VC (vårdcentralen) för att ta några prover.. Jag hoppas att det går fort!
.
Det känns bra att få lämna prover idag, jag hoppas på framsteg. som det känns nu så har jag kommit till en död gränd där det inte kommer att hända så mycket mer än att jag står och stampar. Att lämna proverna känns som en ny chans för nya svar och jag hoppas verkligen att specialisten som jag ska träffa på Torsdag iaf har något vettigt att säga så han inte pratar om samma sak som jag har hört i 4½ år ..
Än så länge finns det lite hopp inom mig kvar, jag hoppas på att jag ska kunna få hjälp, om det så ska vara att dom säger att jag ska leva på vatten och bröd resten av mitt liv, så skulle de få mig till att kunna leva och må bra så skulle det inte alls vara några som helst problem att fixa..
Jag tror att jag kommer bli väldigt besviken om det inte sägt något nytt på Torsdag, det behöver inte vara mycket utan bara en hint om att jag inte är dum i huvudet.. jag vill inte åka där i från med lika lite hjälp och lika ensam i gränden som jag var innan.
Nu är det iaf dags att borsta tänderna och bädda sängen innan jag ska sedan bege mig mot VC .. En annan sak som jag bara vill säga är, ' Jag älskar dig, Lillebror! Ä dig själv, jag älskar dig just the way you are! ♥ '


don't know where I'm going, But I sure know where I've been '

jag har inget att säga om denna dag..
den har varit hemsk, tråkig, det har förekommit tårar och en del andra saker.. jag är helt knäckt & jag vet inte hur länge man pallar att vara så här slut. I morgon bitti är det provtagning som gäller, om jag förstått papprena rätt så är det 12 eller 13 rör blod dom ska ta av mig.. Många prover ger många svar, bara hoppas att något svar visar varför mitt liv ser ut så här just nu..
.
Jag känner mig konstig i kroppen och tror att jag ska krypa ner vid älsklingens sida i soffan efter jag tagit mig en kvällspromenad.. känns som att jag behöver en stund för mig själv..
.

John Blund har fått sparken '

lite sömn skulle inte sitta fel!
/tinaa

I don't give a shit, no one else can have you '

/tinaa

Oh Lord I pray you give me strength to carry on '

Oh Lord I pray you give me strength to carry on. / "Whitesnake"
.
.

Dagen har bestått av att Patric har varit så gullig och
passat upp mig, min kropp håller inte alls ihop idag..
Sängen har varit min hållplats hela dagen, det känns inte alls okej
ont i magen, och sen ont i höften så att jag kappt kan gå..
Drygt att det ska vara så här bara för att man vill ha lite
skoj en dag, men det är också värt det! men 1½ timma
blev för mycket bowling för min kropp..
Något annat jag tänker på när jag skriver kropp, det är tatueringar, åh så himla sugen jag är på att gadda mig igen! dags att sätta igång tankarna och fundera ut vart och exakt hur det ska se ut till nästa gång jag ska boka en dejt med Kristina! :) Min tatuering som jag har nu är verkligen på rätt plats och den är jag, det känns verkligen som att det är på mig den ska sitta! Trots att inte alla förstår min tanke med den så är det min, och jag förstår, jag är nöjd och för mig betyer den något..
Alla tycker inte tatueringar och vissa kan inte förstå att man gör dom för sin egna skull idag.. Utan tror att det är bara för modets skull. Det är INTE min.. Jag gjorde min för att visa att det var dags att stå på egna ben att nu är jag ute i världen och jag måste klara mig utan mina föräldrar i många sammanhang..
.
jag säger inte att det är fel att tycka att tatueringar är onödigt, för det är kanske inte tatueringar som man ska lägga pengar på om man är ibehov av något viktigare.. men jag tycker att dom som tycker att det är onödigt ska acceptera dom som vill ha tatueringar, och det finns dom som har tatueringar som inte betyder något utan som bara tycket att det är snyggt, och det är helt okej! Alla har ju olika saker som man tycker om, som man tycker är snyggt och som man känner är ens stil. jag är stolt över min tatuering och jag kommer alltid att förstå den och tycka om den! jag kan jämföra detta med att jag dömmer inte folk som är tex rökare (som oftast börjar vid ett grupptryck, nästan som vid mode) och då tycker inte jag att dom som inte har tatueringar ska dömma mig bara för att jag har! :) /tinaa
.



to see if I still feel

värmer kroppen med riskudde..
vilken kväll.. /tinaa

I feel like I'm on top of the world with your love '

Jag älskar dig!
.
Efter en dag i Skellefteå med bowling och mat ligger jag nu klubbad i sängen.. det känns i hela kroppen.. Tur att vi har haft skoj iaf! En sån här dag är det guld värt att kunna ta en tablett för att kunna följa med och umgås med familjen trots att jag ska ligga som en säl sen.. Tyvärr finns det inga bilder från bowlingen då vi hade glömt kameran i bilen.. Det få helt enkelt bli en annan gång!
Nu har jag iaf tänkt hoppa in i duschen och hoppas på det bästa..
Tack för en toppen dag alla inblandade!
.

I go ahead and smile ...

tankar som snurrar..
även denna natt kan bli lång..
Jag har idag fått hem papper på vilka prover som ska tas innan Torsdag,
så på Tisdag så bli det VC och lämna massa blod.. hoppas verkligen på framsteg nu..
.
.
Ett leende betyder inte alltid att du är glad, utan
att du är stark nog att le även om det gör ont....

Please won't you understand that without you by my side there's no me '

helt slut! /tinaa

And I love to kiss you in the rain '

The way you lay your head upon my shoulder when you sleep
And I love to kiss you in the rain
I love everything you do, oh I do ...
- "LeAnn Rimes"
.
En lång natt och jag kan inte sova.. Ont i magen så det bara skriker om det och duschen går varm.. jag hatar nätter då verkligen INGENTING hjälper.. Då man har provat duscha, använda riskudde, vandrat runt runt, legat stilla, legat som en boll, legat raklång, snurrat runt, stryckit på magen, haft en kall handduk så att jag fryser om resterade av kroppen, ja A L L T .... när man är så less att tårarna bara rinner och man vill inget heldre än att sova och slippa ha så förbannat ont.. iaf så har jag en helt underbar familj som kramar om en och säger hela tiden att det kommer att bli bättre, att vi ska fixa detta och att allt ska lösa sig.. jag vill tro på allt det fina dom säger men ibland så känns allt så himla hopplöst.. Tiden rinner iväg och jag borde redan nu ha gjort 3 dagar av min praktik men ingen dag är gjord än.. Vart finns hoppet då man behöver det ? iaf så har jag roat mig med att lägga in bilder från mobilen i datorn.. slänger upp några.
- Resultat av att Tinaa har haft tråkigt..
- Pussar brukar Patric även få på mms. En bild sen i lördags.
- Mitt Hjärta ! ♥
- Ehm.... Ja och Petter då vi va på Akuten! ◊ Vilken stjärna :)
- Bilder som kommer från Julaftonshelgen! ♥
/tinaa

åh han klappar mig på huvudet & ler, varför, varför é det så här ?

tung dag..
Dagen blir så himla konstig då man inte kunnat sova något på hela natten och sen försöka sova bara lite så att man inte ska vända på dygnet.. vandrat runt som en zombi hela dagen och haft så fruktansvärt ont! Mamma fick iaf tag i Skellefteå idag och på torsdag nästa vecka ska jag få komma ner och träffa en specialist, och jag hoppas verkligen att det leder till något bra, leder till framsteg och hjälp.
Iaf så hade jag tänkt försöka göra en lång natt i natt, alltså sova efter jag har hängt upp tvätten.. /tinaa

Cause everything inside of me screams No, no, no, no, no...

hela jag är trött, både psykiskt och fysiskt..
Blev ingen praktik idag, jag har haft en mycket tung dag och jag känner hur min kropp är helt borta.. jag har ingen energi och ingen som helst ork till att göra något alls..
.
Mamma har ringt rådgivningen ikväll,
Dom tyckte att vi skulle kontakta stället som fått
min remiss i morgon bitti klockan 8 ..
Jag hoppas verkligen att mitt liv vänder snart..
/tinaa

my love '

.
Oj va hon lär sig snabbt, ikväll har mitt hjärta lärt sig detta! ♥

orden tar slut

väldigt trött efter helgen/dagen..
Helgen har varit så himla trevlig och jag skulle inte ha något emot att göra det snart igen! Tur att jag har toppen kompisar som kommer trots att vi inte träffas allt för ofta! Dagen har varit lite stressande för min mage, lite i stressigaste laget kanske.. saker som inte gick som planerat och saker som ... hamburgare till lunch ...
Aldrig mer vill jag ha en burgare jag vill inte heller ha pizza eller friterat.. jag tror att jag endast ska äta sallad.. Urk..
jag är inte ens på humör för att skriva ikväll..
Tack mamma iaf för att du hjälpt mig med bilen ikväll!
.
Vissa dagar känns livet inte alls så kul, känner mig så himla trött och slut, men jag vill inte gå miste om saker som händer i min omgivning så jag pressar mig själv på dagarna och sover inte på nätterna för att jag har sååå ont.. jag börjar snart likna en zoombi utan smink.. jag är så less och trött.. jag är så tom på ord.. /tinaa

Tack för kvällen alla inblandade!

(det är inte exakt som det ser ut.........)
.
Vilken underbart trevlig kväll! jag hoppas att det har varit lika kul
för er andra som för mig! trots att min kropp är helt död idag så var det lätt
värt det! Tack, Tack, Tack! :) /tinaa ♦

Jan. 14, 2012

Det är den 14 Januari igen och det är min 19onde födelsedag! :)
Igår så åt vi middag hela högen tillsammans,
Farfar, Magdie, Morfar, Ingrid, Mamma, Pappa, Lina, Petter, Lillebror,
John, Patric och Jag, Ingalill och Cilla tittade sen in och fikade! Det är
verkligen kul att man träffas så här! :) (bilden från igår)
.
Idag så bjöd älsklingen på lunch på Caféet sen har vi handlat och nu
så fixar hjärtat med musiken och jag städar undan.. snart är det dags
att hoppa in i duschen! /tinaa
.

I forgot, sorry'

Jag glömde berätta vad lösningen för min praktik skulle bli, och det blev nu så att jag ska få byta plats på praktikerna.. Så på Måndag så kommer jag att börja på min praktik inom utv.störning och den har jag fixat privat så det handlar om att fixa så mycket tid som möjligt på den praktiken dessa 6 veckor :) känns skönt, då jag känner dom som jag ska praktisera hos nu och dom vet hur mitt tillstånd är så det kommer nog att bli super hoppas jag! :)
.
känslan i min kropp annars idag är inte så härlig.. eftersom att jag gjorde en jätte vurpa i förrgår och slog i min rygg/rumpa så känns det idag som att någon har satt en krok i min navel dragit åt hårt med ett tjockt rep över vänstersidan på min mage och sen över ryggen och ner två varv runt mitt högra lår.. inte alls skönt.. det ilar i hela kroppen... (jag är en klag-maja!)
Lina och Petter är snälla och fixar middag idag, farfar, Magdie, morfar, Ingrid och resten av högen kommer.. vi ska äta lax i ugn! /tinaa

pain!



Kroppen är helt död idag..
jag ramlade igår och slog i ryggen, mobilen flög och gick i tusen bitar. som tur fungerar den lite idag.. men ja..  det känns någon som har slagit mig med ett järnrör över ryggen.. magen känns hemsk och jag skulle göra vad som helst för att få bli av med dessa delar på min kropp..
förutom att klaga kan jag berätta att jag fixat klart med försäkringen på Ina, eftersom att dom första papprena hade komit bort i posten så har det tagit lite tid.. men nu är den betald och hon är nu fullt försäkrad, det känns skönt! :) annars så kommer min dag bjuda på att göra läxa..
jag hoppas bara att jag får sova en stund snart. är gode trött!
/tinaa


förändringar är inte alltid bra'

min lilla prinsessa! ♥
.
.
.
Dagen har bjudit på en konstig morgon, jag vet inte alls om jag sovit eller inte
i natt.. jag har snurrat som ett yr-väder och jag var som klubbad i morse då
Patrics väckare ringde.. jobbade så gott jag kunde med läxan då jag piggnat till vid
8 halv 9.. jag har inte skrivit så mycket i bloggen om att kommande praktik har snurrat
i mitt huvud och jagat mig i mina tankar.. Men det har den.. att veta att man ska ut
på praktik i 6 veckor och göra 210 timmar när man inte mår bra, det är verkligen skrämande.
Tanken var då att jag skulle pendla till Lycksele varje morgon i 6 veckor...
Detta har tryckt på en del i mina tankar och gjort mig en gnutta orolig.. jag vill inget heldre
än att klara skolan och jag älskar att vara ute på praktik, det är ju himla kul att
se nya saker, men.. ja som sagt det är inte så lockande då man inte mår så himla bra,
då man har ont jämt och knappt står ut med sig själv..
.
Iaf så i morse så fick jag ett sms av N, (en klasskompis) som talade om för mig att helt plötsligt så var hon placerad i Malå eller på Anderstorp i skellefteå.. före jul så trodde hon att hon skulle vara i Jörn.. Ingenting verkar stämma eller falla på plats.. jag har börjat inse att lycksele är mitt hem dom närmsta 6 veckorna.... tills jag ringer upp N och hon berättar att jag, hon och en tjej till i klassen ska "slåss" om 3 platser.. De platser som finns är lycksele, malå och a-torp.. jag får panik.. hela min plan sprack och allt det jag hade eltat runt i mitt huvud började om.. magen vred om sig och jag brast i tårar.. detta må låta som en fjantig grej men jag upplever det väldigt jobbigt.. eftersom att det verkligen känns som att alltig är hopplöst just nu.. Iaf så just innan jag och mamma skulle på möte med en lärare på skolan så ringde min mentor och frågade om jag skulle kunna åka till A-torp på praktik.. jag sa som det va till henne att det inte alls kändes bra och som det ser ut nu så har vi löst hela situationen till det bättre.. jag hoppas bara att det går igenom! jag tänkte att jag skulle berätta vad den nya idéen är i morgon då jag fått veta om det blir så eller inte..
Jag begär inte att folk ska förstå varför små saker gör mig så ledsen, men jag vill att folk ska förstå att om man verkligen vill och kämpar för något.. man ställer in sig på en sak och sen i sista sekund så ändras allt.. sen jag fick så här ont i magen för, ja vad kan det va nu 5-5½ månad sen så har jag oroat mig över denna praktik, då jag fick avbryta den första praktiken.. och nu då när jag hade ställt in mig och jag hade gett mitt allt i att åka till lycksele, sen sket sig de, då brast min värld för en sekund.. jag tror nog att många förstår vad jag menar..
.
Just nu så sitter jag med mitt knä under hakan och trycker mitt
lår mot magen.. har så fruktansvärt ont och helst av allt skulle jag
vilja kunna sova lika gott som min älskling just nu gör i sängen..
blir till att värma ris-kudden och lägga sig vid tvn en stund och hoppas på
det bästa! Hoppas iaf att alla andra har haft en bra dag..
/tinaa
.

Congratulations

Min lillebror är så himla duktig!
Dagen har bjudigt på en dag på i Skeå, en snabbvisit...
Lillebror skrev upp för AM-kortet och fixade det (såklart!! ♥).
Grattis lillebror!
.
Dagen annars bjöd på ett tandläkarbesök (måste tillbaka på måndag).
Vi hann också vara på stan och shoppa upp presentkorten som
jag fått i julklapp! Jätte fina saker fick jag med mig hem och jag
är super nöjd! Magen har jävlats hela dagen och det är så
himla störande då man vill ha kul och göra något annat för en stund. inte en blund natten till idag och inte heller fick jag vara ifrån min mage under tiden som vi var i skeå.. känns tungt att åka iväg för att ha lite skoj, för att sedan egentligen bara vara en pain in the ass för dom andra i min omgivning.. Hur kul kan det vara för mamma, lina och lillebror som nu var med mig, när jag går och håller mig för magen för att jag har så sjukt ont.. jag tror inte att dom blir mer sugen på att vara på stan iaf..
.
.
Något annat jag upplevt idag var dock att jag fick fjärilar i magen då jag tänkte tillbaka på den dagen jag fixade körkortet.. Oj så himla glad jag var och så sjukt skönt att veta att man nu hade det och allt de man hade kämpat var inte förgäves! Jag är så himla stolt över lillebror som du fixat AM-kortet, nu har han bara skoterkortet och B-kortet.. känslan är underbar då man fixar något som "plågat" en en längre tid! jag vet att lillebror hade pluggat hårt och han var verkligen värd att fixa kortet idag! ♥
.
Ikväll har jag suttit hemma hos min farbror och varit barnvakt till min söta kusin Sally, som vanligt så gick det hur bra som helst och tack till Josefine som höll mig sällskap! Iaf.. jag vet egentligen inte vad det ger att berätta men jag skrev att jag skulle vara ärlig i min blogg och jag vill också vara ärlig om saker som tex, jobbiga kramper, kramper som får mig att verkligen bryta ihop.. jag fick en sån ikväll.. att hålla smärtan ute medans man är med någon kan vara "lätt" men när man sen blir ensam så spricker allt..
Efter det att jag lämnat av Josefine hemma och svängt ut på vägen igen så brast jag i tårar.. det gör så sjukt ont när magen bara strålar i smärta.. känns verkligen inte kul att behöva sitta kvar i bilen efter jag parkerat för att hämta andan och torka tårarna för att ens hitta ytterdörren för att ta mig in hemma..
/tinaa ♦

rubrikeer..

.
Det blir helt fel i kroppen då man inte kan sova så som man ska..
Jag somnade alltså i morse när Patric åkte på jobbet... Varit vaken
hela natten i min ensamhet..
Sov till ca halv 9 då ringde svärmor, efter det lyckades jag vila till
ca 11 då ringde Lina och ville ha sällskap.. Sen gav jag upp.. varför sova
när man kan vara vaken?
.
Dagen har bjudigt på magont, en sallad hos Cilla, varit hos mamma
och gjort klart läxan! Nu hade jag tänkt slänga upp en till bild på våran
sööta Ina då hon ligger och sover över patrics höft :)
Efter det så hade jag tänkt försöka sova :) / tinaa ♦
.

probimage

Bloggen som stått stilla ett tag, eller ja det har inte alls varit samma uppdatering som jag brukar ha.. jag kan egentligen bara säga att jag inte vet varför... Mitt liv känns som att det ser lika ut från dag till dag.. Magen ger sig inte, dropparna som jag åt alltså "Iberogast" hjälpte tyvärr inte alls, jag kunde inte känna någon skillnad över huvudtaget.. nu har jag tänkt återgå till att prova något som jag minns att jag testat en gång tidigare, och dessa tabletter har min farbrors sambo köpt till mig..  jag minns inget exakt hur det kändes förra gången jag åt dessa tabletter så jag testar igen.. Dessa heter "Probimage" .. jag hoppas verkligen att detta vänder snart!
.
.
Det har blivit ett nytt år och det blir inget nyårs-löfte i år heller men jag har som lovat mig själv att innan detta år är slut så måste jag ha börjat jobba på (helst hunnit lååångt) med att hitta mig själv.. Att hitta en stil som får mig att må bra, ett sätt att leva på och massa bra saker som får mig att kunna planera och umgås med mina underbara vänner och med min familj som är SÅ toppen!
Jag måste satsa på mig själv i år, se hur jag känner om saker och ting, vad vill jag få ut av saker och jag måste reda upp saker som tex skolan.. Mitt mål i år är alltså 'Hitta mig själv'.. ett bättre mål kunde jag inte komma på!
.
Något annat, något roligt som hänt är ju att min
kusin har fått barn, en pojke (men det visste vi ju redan)..
Grattis till er! :)
.
Nu hade jag tänkt hoppa in i en dusch och sedan göra sista rycket med läxorna som är kvar.. dom bubblar runt i mitt huvud jag håller på att göra mig tokig!! /tinaa ♦

....

.
urk för läxa.. /tinaa

I´m here again!

Cilla här igen.
Tina va så snäll och skulle bjuda mig på mat, vilket är mycket uppskattat.
Man kan på flera sätt tro att Tina har någon sorts ätstrning, men så är inte fallet. Hon må peta i maten, äta som en myra men hennes mage pallar inte att trycka i sig en hel måltid, på en gång. Jag kan på ett sätt inte frstå detta, men när jag äter med Tina så ser jag att hon verkligen verkligen vill äta allt som serveras, men det tar som stopp, varfr vet varken jag eller Tina. Och jag vet att Tina vill mer än allt annat va som en "normal" person, vad det nu än innebär.
Ikväll har vi även färgat Tinas hår och spelat lite spel, och nu är det dags att se Gladiatorerna med Tinas familj som kommer hit hem till Tina.
Så fram med snackset och jag skriver gärna mer en annan gång ;)
Men jag kan inte säga nog mycke hur stolt jag är över dig Tina, hur mycke du kämpar och står i.
Allt guld till dig Tina! Du anar inte hur mycke du betyder!

Min lilla Ina!

Ina utvecklas så fort, hon är så sjukt villig till att lära sig nya saker och med tanke på att hon knappt kunde sitt då vi tog henne så känns det så himla roligt att hon är så duktig idag! :)
Ikväll har vi lekt "sök" med plastmuggar och avslutade sen med en "Puss"..
hon kan nu sitt, ligg, tack, tipp i kull (hon lägger sig helt på sidan) + att hon kan puss, sök, stanna, kom hit, varsegoo, och hon är på god väg att lära sig dansa och rulla runt :) haha
Hon förstår också ordet "Backa" då vi sitter vid matbordet och man säger backa så inser hon rätt fort att hon inte ska vara vid bordet för tillfället :)
Ja min lilla skatt!! ♥
.








/ Tinaa & Ina

mycket stillsam dag'

ont i heeela kroppen, så denna dag har inte bjudit
på mycket. Jag och Patric har tagit det bara allmänt
lungt, duschat och sett film.. Farfar och Magdie var
på besök en sväng och ja, det är nog det som hänt!
.
Jag känner just nu att jag inte alls har så mkt att skriva. allt som försvinner då man har så här ont.. Vi ska nu strax åka till svärmor ett tag.. och jag hoppas verkligen att magen och allt känns bättre innan det är dags att sova igen!
Ska hinna slänga in ett till inlägg innan dess. /tinaa

it goes on and on...

Trött och slut, tårarna är också slut..
att man kan ha så sjukt ont någonstans..
natten bjöd på 2 duschar och en tablett vid 1 snåret.. senare vid ca 9 på morgonen så vaknar jag i att magen skriker i smärta igen.. då hade jag fått sova i hela 4½ timma! tog en tablett till och just nu känns det rätt okej..
har varit ute och skottat lite bara för att röra på mig och tänka på något annat en stund.. (hjälpte dock inte)..
Ina ligger brevid mig och snarkar.. så sjukt söt!
.
Snart är tvättmaskinen klar och min uppsats på god väg framåt.. Ska jobba på hårt till kl 4 då jag ska skjutsa hem min underbart söta syster från jobbet! /tinaa
'
nog syns det att man är trött då man har borta
telefonen och hittar den i kylskåpet....
/tinaa

kväll 2 på akuten..

Det har uppstått något fel i mitt konto på blogg.se ...
När jag idag skulle skicka in via sms/mobilen så hamnade det på fel blogg trots att jag hade anget vilken blogg det skulle publiceras på... Men jag har iaf spenderat hela dagen på akuten i Skellefteå med min systers kille Petter.. Efter en olycka på jobbet igår så har det gett oss flera timmar på akutmotagningar..
Under gårkvällen hann vi vara på akuten i Lycksele men därifrån blev han som bara hem-skickad och han fick veta att han skulle vila..
I morse så blev det andra bullar och det slutade med akuten i Skeå mellan kl 12 - halv 9 ca... med ont i röven åkte vi och åt en burgare (eftersom att ingen av oss ätit på hela dagen)... Sen nu först är jag hemma, har bara hunnit hämta Ina hos mamma/pappa och hunnit duscha... tänkte att jag lägger in dom inlägg jag tidigare gjort under i detta bara för att :) ...

.

Detta är mitt och petters onsdags-nöje:-) akuten i skellefteå, nu är vi inne på våran 5te timma :-) hungriga och trötta :-) /tinaa

Magen gör ont och är hungrig.. Men vi sitter fortfarande kvar på akuten.. När vi slitit oss här ifrån så blir det mat!  Blev inte några långa invecklade inlägg idag inte, skriver mera sen /tinaa
..
..
..
/tinaa

hard work, work...

Sitter och skriver på min svenska uppsats som ska vara klar innan lovet når sitt slut.. Det går framåt och jag har hunnit rätt mycket! Satsar på att ha skrivit klart idag! Uppsatsen handlar om Svenska dialekter och om jag ska vara ärlig så är det faktiskt rätt intressant. :) samtidigt som jag sliter mig framåt i mitt arbete så lyssnar jag på Britney Spears, Criminal..
.
.
Cilla kommer på middag idag, så nu ska jag se till att göra klart min uppsats så att jag slipper tänka på den senare! /tinaa ♦

~ ligger i sängen och kan verkligen inte s...

~ ligger i sängen och kan verkligen inte sova... Nu är klockan 05.38 och jag håller seriöst på att bli tokig! Känner mig en gnutta gnällig.. Alldeles tyst i hela lägenheten förutom att Patric snarkar och ina snuttar på tungan.. Shalala... Nä jag har egentligen ingenting att skriva.. Bara allmänt tråkigt har jag, och trött är jag.. God natt


time to go to bed..

Dagens inlägg kommer tyvärr inte innehålla några bilder då jag hela dagen har suttit i telefon och jagat folk! Hoppas att jag har bättre lycka i morgon då jag ska fortsätta att ringa lite :) Det viktigaste samtalet idag blev då gjort och det känns skönt!
.
har just duschat och har fortfarande svin ont i magen.. hoppas att natten blir LÅNG och att jag får sova hela.. Skulle verkligen behövas.. Tyvärr så känner jag ingen skillnad i magen av att ha börjat med iberogast.. Dropparna är snart slut och jag hoppas att det börjar hjälpa snart..
Annars ger vi oss in i en ny test, denna gång så blir det Probimage som ska testas, Lena har varit så gullig och köpt dessa tabletter till mig och jag har en aning om att jag testat dom för länge sen och att då gav dom en gnutta resulat så nu ska jag testa det igen sen då dropparna inte var till så mycket hjälp..
.
Som jag skrev tidigare så kommer morgondagen att bjuda på telefonsamtal sen ska jag skriva min uppsats klart.. men nu hade jag tänkt checka ut för idag och göra en lång natt! /tinaa ♦
.
Bra älskling bra.....

Nyår´s bilder

..
.
Dessa dagar har varit super mysiga, Patric´s kusin Evelina och hennes kille Leif + deras super söta Troy har varit på besök. Dom kom i onsdags och har varit här till idag (söndag).. Vi har egentligen inte gjort något speciellt utan mest bara tagit det som lungt! Bilderna ovan visar då Patric och Leif gjorde konstgjord snö, (som patric fått i julklapp av min syster och hennes kille).. IQn på killarna gjorde sig synlig då dom skulle räkna ut hur mkt vatten och hur mycket pulver dom skulle behöva.. :)  En annan rolig grej va det att patric upptäckte att han aldrig använt denna skurhink tidigare! ;)
.
.
Killarna har också kört en hel del skoter tills det att Patric kraschade sin skoter i Fredags, så fredagen bjöd på att jag och Eve fick hämta hem killarna med släp och ett besök på VC för patric, han har idag varit och rönkat sitt knä och tömt det på blod, blir åter besök om ca 2 veckor.. Skotern ser dock ut som skrot! :P
.
.
Och med detta så tackar jag för mig ikväll, nu då jag inte har en söt troy och en trevlig Eve att prata med på dagarna så kommer jag återgå till att uppdatera så som jag brukar.. Det kommer säkert berättas mer om dessa dagar men jag tänkte bjuda på bilderna först :) Hoppas att alla andra haft en super helg!! :) /tinaa ♦

RSS 2.0